Scheidsrechter Jeroen Manschot heeft zondag in de rust van de Eredivisiewedstrijd tussen FC Twente en Vitesse (2-1) trainer René Hake van de club uit Enschede zijn excuses aangeboden.

Manschot keurde in blessuretijd van de de eerste helft een doelpunt van Yaw Yeboah af. Hij dacht dat de aanvaller van Twente een lichte overtreding op Ricky van Wolfswinkel maakte, maar de spits van Vitesse gleed zelf weg.

"Ik ben ook maar een mens. Ik zag dat ik fout zat", aldus Manschot tegen FOX Sports. "Dat niet toegeven heeft geen zin. Ik wilde met een schone lei aan de tweede helft beginnen", vervolgde hij bij de NOS.

De scheidsrechter zocht daarna Hake op en maakte zijn excuses. "Manschot zei in de rust dat hij hem niet had moeten afkeuren", zei de Twente-trainer.

"Dat maakt je alleen niet minder boos op dat moment. Op dat moment ben je daar strontziek van. Maar goed, de beelden spreken voor zich, laat andere mensen daar maar over praten."

Fraser

Henk Fraser kon het gebaar van Manschot wel waarderen. "Dat geeft aan dat hij een groot mens is", stelde de trainer van Vitesse.

De fout van de arbiter werd FC Twente niet fataal. Bersant Celina maakte in de 85e minuut alsnog het tweede Twentse doelpunt. Lewis Baker deed in de extra tijd met een fraai doelpunt nog wel wat terug, maar verder kwam Vitesse niet.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie