Frank de Boer was zondag niet te spreken over het optreden van Geoffrey Kondogbia. De middenvelder leidde in het thuisduel met Bologna (1-1) de tegentreffer in en werd al binnen een halfuur naar de kant gehaald door de Nederlandse oefenmeester.

"Deze ochtend hebben we het er nog met hem over gehad, dat hij simpel moet spelen", zei De Boer na afloop van de wedstrijd.

"Maar bij het doelpunt van Bologna deed hij dat niet. We hebben hier al over gesproken, maar hij blijft dezelfde fouten veel te vaak maken."

Kondogbia leed na een klein kwartier spelen knullig balverlies op het middenveld en zag Mattia Destro in de tegenaanval de 1-0 op het scorebord zetten. Ivan Perisic bracht Inter vlak voor rust nog wel langszij, maar de thuisploeg slaagde er in de tweede helft niet in om puntenverlies te voorkomen.

"We kunnen niet accepteren dat spelers fouten blijven maken, terwijl ze hier al zo vaak op gewezen zijn", vervolgde De Boer.

Teleurstellend

Volgens de voormalig trainer van Ajax restte hem niets anders dan in te grijpen en Kondogbia vroeg naar de kant te halen. Assane Gnoukouri verving de middenvelder.

"Ik zei het vanochtend nog tegen hem, dus als hij niet wil luisteren, wat moet ik dan doen? Het is niet de eerste keer dat we het hierover hebben gehad en nu hebben we twee punten laten liggen. Dat is erg teleurstellend."

Kondogbia is bezig aan zijn tweede seizoen bij Inter. De 23-jarige Fransman kwam in de zomer van 2015 voor zo'n dertig miljoen euro over van AS Monaco.