Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan de ruzie tussen Yaya Touré en Josep Guardiola. Zaakwaarnemer Dimitri Seluk kan maar niet begrijpen waarom zijn cliënt niet is ingeschreven voor de Champions League.

"Ze moeten tegen Guardiola zeggen: ‘Touré hoort bij onze familie’. Hoe is het mogelijk om je zo uit te laten? Het is niet correct", foetert Seluk zondag in The Sun.

"Het is niet correct dat hij een topspeler zo laat vallen. Het is zijn beslissing. Het is een goede coach, maar zijn persoonlijkheid is shit."

Guardiola liet dinsdag weten dat hij pas weer gebruik wil maken van Touré als de Ivoriaan zijn excuses aanbiedt voor eerdere uitspraken van Seluk. Die zei dat de manager van Manchester City de middenvelder heeft vernederd door hem niet te gebruiken in het miljoenenbal.

"Touré komt pas weer in aanmerking voor een plek in het elftal als hij zich verontschuldigt voor die uitspraken", aldus Guardiola. "Maar Yaya heeft nog niet de moed gehad om mij te bellen."

Noord-Korea

Seluk lijkt dat ook niet echt nodig te vinden. "Normaal gesproken kan een persoon zulke beslissingen niet nemen. En dit is Engeland, geen Noord-Korea of Afghanistan."

"Daarom zullen beslissingen altijd besproken worden en zullen mensen hun mening geven. Als ze willen dat Yaya vertrekt, dan moeten ze met mij praten en dan zien we wel of we eruit kunnen komen."

De 33-jarige Touré heeft nog een contract tot de zomer van 2017 bij de huidige koploper van de Premier League.