Ajax begint zaterdagavond wederom met Daley Sinkgraven als linksback in het competitieduel met PEC Zwolle. Lasse Schöne en Kasper Dolberg hebben ook een basisplek.

Het trio mocht woensdag ook al beginnen aan de bekerwedstrijd tegen Willem II (5-0 zege), maar begon vorig weekend in de Eredivisie-wedstrijd tegen Heracles Almelo (0-2 zege) nog op de bank.

Sinkgraven is van origine een middenvelder en hij speelde in zijn Ajax-tijd ook al in de aanval, maar trainer Peter Bosz was zeer positief over zijn optreden als linksback tegen Willem II. Hij houdt daarom Mitchell Dijks op de bank.

Het middenveld van de Amsterdammers bestaat uit Davy Klaassen, Lasse Schöne en Hakim Ziyech. De oud-speler van FC Twente stond tegen Willem II al op zijn favoriete plek op het middenveld, maar in de vorige competitiewedstrijden was hij nog opgesteld als rechtsbuiten.

Nemanja Gudelj en Jairo Riedewald zijn gepasseerd door Bosz en beginnen op de bank. Mateo Cassierra en Anwar El Ghazi starten ook weer als reserve. Spits Dolberg wordt in de aanval geflankeerd door Bertrand Traoré en Amin Younes.

Ajax-PEC Zwolle begint om 19.45 uur en staat onder leiding van arbiter Jochem Kamphuis.

Opstellingen

Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.

PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk; Brama, Holla, Marinus; Menig, Achahbar, Thomas.