José Mourinho baarde zaterdag opzien door in het Premier League-duel met Leicester City de veelvuldig bekritiseerde Wayne Rooney vanaf de bank te laten starten. Hij weigerde de 30-jarige routinier echter af te schrijven.

"Rooney is een grote speler voor mij, voor United en dit land. Meer heb ik niet te zeggen. Ik heb het volste vertrouwen in hem. Hij is net zo blij is als ik op dit moment", zei Mourinho na de 4-1 zege op Old Trafford tegen Sky Sports.

De Portugees wilde het vooral hebben over het goede herstel van zijn ploeg na twee opeenvolgende nederlagen in de Premier League. "Het was een erg goede wedstrijd en een goed resultaat. Het is niet makkelijk van Leicester te winnen en zeker niet op zo'n manier."

United stond halverwege al op een 4-0 voorsprong door doelpunten van Chris Smalling, Juan Mata, Marcus Rashford en Paul Pogba, die zijn eerste Premier League-goal maakte. Mourinho had in de tweede helft op meer treffers gehoopt, maar zag alleen Leicester-invaller Demarai Gray op fraaie wijze scoren.

"Niemand had verwacht dat we in de tweede helft nog vier keer zouden scoorden en met 8-0 zouden winnen. Het ging vooral om controle. Maar Claudio Ranieri (de manager van Leicester, red.) deed het erg goed. Hij las de wedstrijd in de rust erg goed. Hij wist op dat moment dat de wedstrijd verloren was, maar het ging erom nog enige controle te houden."

Dynamiek

Mourinho vond zijn ploeg voor de eerste keer dit seizoen goed aan de wedstrijd beginnen. "Meestal is onze tweede helft beter dan de eerste. We hadden intensiteit, beweging en dynamiek en speelden erg sterk tegen een ploeg die makkelijk te analyseren is, maar moeilijk te verslaan."

De Portugese oefenmeester roemde tevens het optreden van spits Zlatan Ibrahimovic. "Hij scoorde niet, maar speelde fenomenaal, echt fantastisch. Hij had een sleutelrol bij onze aanvallen en het druk zetten."

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Premier League