Hoewel Internazionale na een moeizame start de weg omhoog heeft gevonden, weigert trainer Frank de Boer vooralsnog te praten over de titelkansen van zijn ploeg.

"Over de Scudetto wil ik het niet hebben, omdat we allemaal weten wie de favoriet is", doelde De Boer zaterdag tijdens een persconferentie op titelverdediger Juventus.

"Ons doel is om wedstrijd voor wedstrijd te winnen, hard te werken en resultaten te boeken. Niet om het over de Scudetto te hebben. Daar is het niet het moment voor."

De oud-coach van Ajax kreeg in zijn beginperiode in Milaan veel kritiek te verduren, maar dat lijkt te zijn verstomd. Inter zette haar laatste drie competitieduels in winst om en is na vijf speelrondes terug te vinden op de vijfde plaats in de Serie A. De Boer waakt echter voor een terugval.

"De spelers moeten mijn voetbalfilosofie leren kennen. Dat gebeurt niet in twee weken, het heeft tijd nodig. De spelers snappen me steeds beter en het is normaal dat we elkaar moeten leren begrijpen."

De Boer had verder lovende woorden over voor topscorer Mauro Icardi, die al zes keer trefzeker was. "Hij is een belangrijke speler. Hij is de aanvoerder en hij is degene die het voorbeeld moet zijn voor de rest van het team. Hij heeft een signaal afgegeven, niet alleen aan mij, maar ook aan zijn teamgenoten."

Inter neemt het zondagmiddag vanaf 15.00 uur thuis op tegen Bologna, de nummer zeven van de Serie A.

Bekijk alle uitslagen, het programma en de stand in de Serie A