Vitaly Mutko is opnieuw verkozen tot voorzitter van de Russische voetbalbond. De minister van Sport kreeg zaterdag tijdens een verkiezing 266 stemmen. Zijn tegenstrever Valeri Gassajev slechts 142.

Mutko werd verkozen voor vier jaar. Dat betekent dat hij de voetbalbond ook leidt tijdens het WK van 2018 in Rusland.

Mutko kreeg de afgelopen tijd veel kritiek over de slechte prestaties van de nationale ploeg, die teleurstelde op het EK in Frankrijk.

Als minister van Sport leed hij gezichtsverlies doordat de Russische atleten niet welkom waren op de Olympische Spelen in Rio. Volgens het wereldantidopingagentschap WADA heeft de regering van Rusland een georganiseerd gebruik van doping onder atleten gesteund.

Op de Paralympische Spelen waren zelfs helemaal geen Russische sporters aanwezig. Dat kwam omdat het Russisch Paralympisch Comité niet in staat bleek antidopingafspraken na te komen.

"Het was geen gemakkelijke beslissing om me weer kandidaat te stellen", zei de 57-jarige Mutko. "De situatie in het Russische voetbal is lastig, noem het een crisis of een coma. Maar iedereen kan zien dat er veel potentie is."