FC Barcelona-trainer Luis Enrique vindt niet dat zijn ploeg te lang moet stilstaan bij de afwezigheid van sterspeler Lionel Messi.

De Argentijnse aanvaller viel woensdag uit met een liesblessure in de competitiewedstrijd tegen Atletico Madrid (1-1) en kan zeker drie weken niet in actie komen.

Op een persconferentie refereerde Luis Enrique aan vorig seizoen, waarin Messi met een knieblessure liefst twee maanden aan de kant stond.

"Het is altijd moeilijk zonder hem, maar we hebben bewezen over genoeg middelen te beschikken om niet volledig afhankelijk van hem te zijn. Als we titels willen winnen, dan moeten we situaties als deze overwinnen."

De blessure van Messi leidde tot kritiek van de Argentijnse bondscoach Edgardo Bauza, die vindt dat FC Barcelona beter in de gaten moet houden hoeveel wedstrijden het de vedette laat spelen.

Derde

Messi scoorde in de eerste vijf competitiewedstrijden vier keer. De ploeg van Luis Enrique staat derde in La Liga en heeft drie punten achterstand op koploper Real Madrid.

Barcelona speelt zaterdag om 16.15 uur uit tegen Sporting Gijon, dat twaalfde staat. 

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division