Sunderland-manager David Moyes heeft met verbazing kennis genomen van een foto waarop te zien is dat zijn pupil Patrick van Aanholt een waterpijp rookt.

"Dat is niet iets wat ik van een speler verwacht. Dat hoort niet bij mijn voetballers. Dat heb ik ook aan hem duidelijk gemaakt. Ik ben hier bepaald niet van onder de indruk", zei Moyes vrijdag op zijn persconferentie voorafgaand aan het competitieduel met Crystal Palace.

"Ik moet daaraan toevoegen dat de foto zes weken geleden genomen is, niet tijdens het seizoen. Maar dat betekent niet dat ik het goedkeur, absoluut niet."

Het Engelse tabloid The Sun publiceerde deze week de foto van de rokende Van Aanholt en kopte 'Hubble bubble... Pat's in trouble' bij de afbeelding.

"Hij geeft het slechte voorbeeld aan kinderen en supporters", aldus Moyes. "Voetballers moeten topfit zijn en een superconditie hebben. Dat is de basis, en daar maak ik me weleens zorgen over."

"Een carrière van een voetballer is kort. Je verdient veel geld en het leven is heerlijk. Dan vind ik het niet te veel gevraagd van mijn spelers dat ze goed voor zichzelf zorgen."

Hartklachten

Van Aanholt beleeft niet zijn meest gelukkige week bij Sunderland. De 26-jarige linksback werd vorige week wegens vermeende hartklachten op het laatste moment uit de basiself gelaten voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

De hoofdrolspeler zelf ontkende dinsdag dat hij te kampen heeft met problemen aan zijn hart.