Vincent Kompany kan voorlopig weer niet voetballen. De aanvoerder van Manchester City raakte woensdag in de League Cup-wedstrijd tegen Swansea City opnieuw geblesseerd aan zijn lies.

Manchester City kon vrijdag nog niet melden hoe lang de 30-jarige Kompany deze keer moet toekijken.

Tegen Swansea kon de Belg voor het eerst sinds mei weer meespelen. De verdediger stond maanden aan de kant met een liesblessure. Daardoor miste hij onder meer het EK in Frankrijk.

Trainer Josep Guardiola deed het juist rustig aan met zijn blessuregevoelige captain. Hoewel Kompany al weer een tijdje meetrainde met de groep, wilde de Spanjaard eerst de uitslagen van bloedonderzoek afwachten.

Die wezen onlangs uit dat niets een rentree van de verdediger nog in de weg stond, zodat hij woensdag tegen Swansea kon spelen. In de blessuretijd van dat duel kreeg Kompany weer last van zijn lies.

Navas

Real Madrid kreeg vrijdag juist goed nieuws uit de ziekenboeg. Keylor Navas kan zaterdag weer keepen voor de 'Koninklijke'. Hij is helemaal hersteld van de blessure aan zijn linkerhiel die hij eind mei opliep. Navas miste door de blessure de Copa America met Costa Rica.

De doelman werd de eerste maanden van het seizoen vervangen door Kiko Casilla. Tegen Las Palmas lijkt Casilla zaterdag weer genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank.

"Keylor is een belangrijke speler voor ons'', was trainer Zinedine Zidane vrijdag duidelijk. "Kiko heeft het erg goed gedaan. Ik zal met beiden praten om te kijken wat we kunnen afspreken qua speeltijd de komende tijd.''

Navas keepte nog wel in de finale van de Champions League tegen Atletico Madrid, die Real Madrid na strafschoppen won. Kort daarna raakte hij geblesseerd.

Real Madrid is met dertien punten uit vijf duels koploper in de Spaanse competitie.