De basisspelers van Feyenoord die donderdag in het bekerduel met FC Oss (4-1 zege) toe mochten kijken, zullen normaal gesproken zondag tegen Roda JC weer aan de aftrap verschijnen.

"De spelers die we tegen Oss rust hebben gegeven, zullen zondag gewoon weer terugkeren in de basis", aldus Giovanni van Bronckhorst vrijdag op een persconferentie.

De trainer van Feyenoord stelde tegen de Brabanders Lucas Woudenberg, Marko Vejinovic, Simon Gustafson, Michiel Kramer en Bilal Basacikoglu op in plaats van Eric Botteghin, Karim El Ahmadi, Dirk Kuijt, Steven Berghuis en Jens Toornstra.

Van Bronckhorst herhaalde vrijdag dat hij niet tevreden was over het optreden van zijn deels vernieuwde elftal tegen FC Oss.

"Ik heb de wedstrijd natuurlijk teruggekeken en het was moeizaam. Het was niet het Feyenoord zoals we dat de afgelopen weken hebben gezien. Dat is het plafond waar we weer naartoe moeten."

De coach wilde het mindere spel niet afschuiven op individuele spelers. "Ik wil niet op namen ingaan, daar doe ik die jongens tekort mee. Het is makkelijk om nu spelers te benoemen, maar dat doe ik bewust niet. Ik ga uit van het team en ik vind dat we het als team niet goed hebben gedaan."

Video: Samenvatting Feyenord-FC Oss

Euforie

In de Eredivisie maakt Feyenoord dit seizoen juist indruk door na zes duels zonder puntenverlies bovenaan te staan. Vorig week wonnen de Rotterdammers de topper in Eindhoven tegen PSV met 1-0.

Van Bronckhorst heeft niet het gevoel dat zijn spelers zijn gaan zweven door de goede start van het seizoen."Ik denk dat de spelers met beide benen op de grond staan. Als je ziet hoe de jongens bezig zijn op de training, hoe ze zich opstellen; daar hoef ik als coach weinig over te zeggen."

"De euforie komt omdat je wedstrijden wint en mensen het gevoel geeft dat we goed bezig zijn. En dat zijn we ook, vind ik. We willen dat voorzetten, ook weer zondag tegen Roda JC."

Sven van Beek zal nog niet in actie komen tegen de Limburgers, maar hij is wel bijna klaar voor een rentree bij Feyenoord. De verdediger, die begin juli een voetblessure opliep, doet inmiddels weer volledig mee aan de trainingen. In de komende weken kan Sven zijn eerste minuten gaan maken'', aldus Van Bronckhorst.

De rentree van Eljero Elia laat langer op zich wachten. De buitenspeler raakte halverwege augustus geblesseerd aan zijn schouder. Van Bronckhorst: "Elia kan weer op het veld staan, maar hij mag nog geen contact maken vanwege zijn schouder. Dat duurt dus nog even.''

Feyenoord-Roda JC begint zondag om 16.45 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie