PSV-trainer Phillip Cocu verwacht zaterdag een lastige uitwedstrijd voor zijn ploeg in Rotterdam tegen Excelsior.

"Excelsior is verdedigend erg sterk. Je kunt zien dat coach Mitchell van der Gaag een deel van zijn loopbaan in Portugal heeft meegemaakt. Dat vertaalt hij en brengt hij in het team", aldus de 45-jarige trainer vrijdag op een persconferentie.

"Daarnaast hebben ze een aantal goede voetballers in de ploeg, met drie snelle jongens voorop. In de omschakeling zijn ze erg gevaarlijk."

Cocu beseft dat PSV op Woudestein zeker na de nederlaag tegen Feyenoord (0-1) met niets minder genoegen mag nemen dan winst. 

"We moeten winnen om Feyenoord onder druk te houden. De druk is er altijd. Als je bovenaan staat is er ook druk. Daar moet je als speler van topclub mee omgaan. Dat is niet erg, die druk is nodig. We hebben laten zien dat we onder druk juist sterker spelen dan zonder druk."

Record

PSV kan zaterdag tegen Excelsior het eredivisierecord breken van meeste opeenvolgende uitzeges. De Eindhovenaren wonnen de laatste twaalf uitduels in de Eredivisie is daarmee al recordhouder.

In het seizoen 1987/1988 zette de ploeg uit Eindhoven eenzelfde reeks neer. Een dertiende uitzege op rij zou een absoluut record zijn.

''Zoiets hoef je niet als motivatie te gebruiken naar spelers toe. We weten hoe belangrijk die wedstrijd is'', zei de trainer van de landskampioen.

Zinchenko

Jürgen Locadia is tegen Excelsior niet inzetbaar vanwege een liesblessure. Ook Manchester City-huurling Oleksandr Zinchenko is nog niet fit genoeg om in actie te komen. "Hij heeft vrijdag voor het eerst volledig meegetraind, maar heeft nog iets langer nodig. Hij zal even geduld moeten hebben."

Cocu wil nog niet kwijt wie hij wel gaat opstellen in Rotterdam. Hij heeft op het middenveld de keuze uit Andres Guardado, Jorrit Hendrix, Bart Ramselaar, Davy Pröpper en Siem de Jong.

"Een aantal jongens zit dicht bij elkaar. Als een speler niet in vorm is of niet optimaal traint wordt de keuze makkelijker. Nu traint iedereen superscherp. Ik hoop dat ik die keuze het hele seizoen moet maken."

Het duel tussen Excelsior en PSV begint zaterdag om 20.45 uur en staat onder leiding van Danny Makkelie.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie