Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino heeft er alle vertrouwen in dat Vincent Janssen het gat op kan vullen dat Harry Kane door zijn blessure achterlaat.

"Dit is een grote kans voor Vincent om al zijn kwaliteiten te laten zien", aldus Pochettino vrijdag op zijn persconferentie voor het Premier League-duel met Middlesbrough van zaterdagmiddag.

"Hij moet vooral gaan genieten. Hij hoeft niks te bewijzen, hij moet gewoon gaan voetballen. Harry vervangen is niet alleen zijn verantwoordelijkheid, het is de verantwoordelijkheid van het hele team. Vincent moet zich vrij voelen om gewoon te voetballen."

Spurs-topscorer Kane liep afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Sunderland (1-0 zege) een enkelblessure op. Volgens Engelse media zou de Engelsman mogelijk twee maanden moeten toekijken, maar Pochettino kon vrijdag nog geen uitsluitsel geven over de herstelperiode van zijn spits. "We moeten eerst nog een tweede scan afwachten."

Basisplek

Kane zal er tegen Middlesbrough  in ieder geval niet bij zijn, waardoor Janssen een goede kans heeft op een basisplek in de punt van de aanval. De afgelopen zomer van AZ overgenomen Nederlander maakte woensdag in het League Cup-duel met Gillingham (5-0 zege) vanaf de penaltystip zijn eerste treffer voor Tottenham.

"Een spits moet altijd het vertrouwen voelen", stelt Pochettino. "Het was een goede kans voor hem om zijn eerste officiële goal te maken, dat is altijd belangrijk. Morgen krijgt hij misschien een kans om te starten en om het team te helpen."

Middlesbrough-Tottenham Hotspur, het duel tussen de nummer dertien en de nummer drie van de Premier League, start zaterdag om 16.00 uur.

Bekijk het programma, de stand en uitslagen in de Premier League