De Argentijnse bondscoach Edgardo Bauza heeft na de nieuwste blessure van Lionel Messi gezegd dat FC Barcelona beter in de gaten moet houden hoeveel wedstrijden het de vedette laat spelen.

"We moeten allemaal goed zorgen voor Lionel, omdat hij in een stadium van zijn carrière zit waarin er op zijn speeltijd gelet moet worden", aldus Bauza in gesprek met het Spaanse radiostation Cadena Cope.

"Barcelona, dat de speler het grootste deel van het seizoen onder zijn hoede heeft, zou beter op zijn speeltijd moeten letten. De realiteit is dat Lionel de laatste vier maanden maar één wedstrijd voor Argentinië heeft gespeeld."

De 29-jarige Messi liep woensdag in het competitieduel met Atletico Madrid (1-1) een spierscheuring in zijn lies op, waardoor hij zo'n drie weken niet in actie kan komen.

De Argentijnse bond heeft al gemeld dat de aanvaller door zijn kwetsuur de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Peru en Paraguay begin volgende maand zal moeten missen.

Waarschuwingen

Messi deed begin september ondanks waarschuwingen van Barcelona over een liesblessure mee in het duel van Argentinië met Uruguay. Hij werd vijf dagen later op last van zijn club door Bauza wel buiten de selectie gehouden voor de wedstrijd tegen Venezuela.

"Hij had gewoon moeten spelen tegen Venezuela", zegt de bondscoach. "Maar we kozen ervoor om hem rust te geven op aanraden van de medische staf van Barcelona. Nu is hij weer geblesseerd geraakt."

Bauza haalde donderdag in een interview met FOX Sports al hard uit naar Barcelona. "Barcelona stuurt ons altijd berichten dat we goed voor Messi moesten zorgen, maar zelf doen ze dat niet. Het is vreemd dat ze hem in al hun wedstrijden laten spelen."

Een dag later was de bondscoach bij Cadena Cope wat milder gestemd. "Ik wil geen ruzie met Barcelona. Wij willen gewoon dat Lionel herstelt en weer voor Barcelona en het nationale team kan spelen."

Messi kwam dit seizoen tot nu toe in alle Primera Division- wedstrijden van Barça in actie. Ook speelde hij mee in het eerste Champions League-duel met Celtic.