Wayne Rooney weet dat de laatste weken de kritiek op hem is aangezwollen, maar de aanvoerder van Manchester United wil zich daar naar eigen zeggen niks van aantrekken.

"Ik krijg mijn hele carrière al veel kritiek te verwerken, al is het misschien de laatste tijd wat meer dan normaal. Maar dat hoort bij voetbal", aldus Rooney tegen MUTV.

"Ik luister naar mijn coaches, mijn medespelers en de mensen die dicht bij me staan. Ik luister niet echt naar wat allerlei buitenstaanders te melden hebben, want daar zit heel veel onzin bij."

Na de drie nederlagen op rij vorige week tegen Manchester City, Feyenoord en Watford gingen er in Engelse media steeds meer stemmen op dat Rooney zijn basisplaats zou moeten kwijtraken bij United.

De 30-jarige Engelsman, bezig aan zijn dertiende seizoen bij de 'Mancunians', speelde deze jaargang mee in alle vijf competitieduels van United en maakte daarin één goal.

"We winnen drie wedstrijden niet en natuurlijk gaat iedereen daarover praten", zegt Rooney, die woensdag met United in de League Cup wel won Northampton Town (1-3). "We hebben een slechte week gehad, maar het gaat er nu vooral om hoe we daarop reageren."

Positie

Tegen Northampton Town stond de oud-speler van Everton weer eens in de punt van de aanval. Manager José Mourinho stelt hem dit seizoen normaal gesproken op als 'nummer 10' in de rug van spits Zlatan Ibrahimovic, terwijl Louis van Gaal er vorig seizoen vaak voor koos om de captain op het middenveld te zetten.

"Ik heb in mijn carrière heel vaak op verschillende posities gespeeld", stelt Rooney. "Ik heb het gevoel dat ik overal kan spelen, maar de manager heeft duidelijk gemaakt dat hij me alleen als spits of als nummer 10 ziet."

De 116-voudig international is zeer positief over Mourinho. "Hij is geweldig sinds het moment dat hij hier binnenkwam. De trainingen zijn flink veranderd. Het is heel interessant om te zien hoe hij wedstrijden tactisch voorbereidt."

Rooney benadrukt dan ook dat United, dat het zaterdag in de Premier League opneemt tegen kampioen Leicester City, nog lang niet afgeschreven moet worden.

"We hebben een slechte week gehad, maar we zullen absoluut terugkomen en mee gaan doen om de prijzen dit seizoen."

Bekijk het programma, de stand en uitslagen in de Premier League