Hoewel zijn benoeming als directeur betaald voetbal van de KNVB voorlopig is opgschort, houdt Gijs de Jong er vertrouwen in dat het op termijn alsnog zal gebeuren.

De Jong, die op dit moment nog operationeel directeur betaald voetbal is bij de voetbalbond, zou onlangs al Bert van Oostveen opvolgen.

Door het vertrek van meerdere mensen uit de raad van commissarissen na kritiek van een meerderheid van de clubs uit de Eredivisie werd de benoeming van De Jong uitgesteld.

"Uiteindelijk ben ik dé kandidaat, maar mij past ook bescheidenheid. Het is de raad van commissarissen die je benoemt, maar ik geloof zeker dat het allemaal goed komt", zegt De Jong donderdag tegen BNR.

Mocht de functie van directeur betaald voetbal komen te vervallen, dan denkt De Jong dat er alsnog een toekomst voor hem is binnen de KNVB.

"Er zijn fantastische projecten. De elektronische scheidsrechter is nog maar een begin, er is nog veel winst te behalen op verschillende gebieden."

Stabiliteit

Volgns De Jong is het momenteel het belangrijkst om binnen de KNVB voor stabiliteit te zorgen. Naast de onrust rond de vertrekkende mensen is er volgens de bestuurder behoefte aan een andere aanpak.

"Veel nationale bonden zijn vrij autoritaire organisaties, we stikken van de regels. Twintig jaar geleden hadden veel organisaties een dominante en autoritaire leider, nu gaan we veel meer de kant op van dienend en verbindend management. Het gaat om de sport en het gaat erom dat het voetbal verder gaat."

Van Oostveen maakte eind augustus zijn vertrek bekend. De directeur lag al geruime tijd onder vuur, onder meer vanwege zijn keuzes voor de bondscoaches van het Nederlands elftal.