Vincent Janssen was woensdagavond dolblij en opgelucht na zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd voor Tottenham Hotspur. De 22-jarige spits maakte de 3-0 in het League Cup-duel met Gillingham: 5-0.  

Janssen trof na 51 minuten doel door een strafschop te verzilveren. Oud-Ajacied Christian Eriksen had daarvoor al voor de eerste twee treffers van de Spurs gezorgd.

"Ik wilde die penalty per se nemen", aldus Janssen na afloop. "Het voelt geweldig om mijn eerste doelpunt te maken voor deze fantastische club. De fans hebben me heel goed gesteund."

Janssen, afgelopen zomer overgekomen van AZ, kwam alleen nog tot scoren voor Tottenham in de voorbereiding. De zevenvoudig international van Oranje speelde wel al vijf competitiewedstrijden voor de Londenaren, waarvan één als basisspeler. 

Vertrouwen

Janssen heeft door de langdurige blessure van Harry Kane uitzicht op meer speeltijd bij Tottenham. Manager Mauricio Pochettino vindt het dan ook belangrijk dat zijn spits van de hatelijke nul af is.

"Deze treffer is heel belangrijk voor het vertrouwen in de komende wedstrijden", aldus de coach tegen de BBC. "Het is ook mooi voor Janssen dat hij de liefde van de supporters kan voelen."

Pochettino merkte op dat Janssen nog wel vaker had kunnen en misschien wel moeten scoren tegen League One-club Gillingham.

"Hij was ongelukkig in de afronding. Voor een spits is het soms moeilijk om kansen te creëren, maar dat ging hem prima af. Dat is het belangrijkste, dat hij in het strafschopgebied regelmatig in scoringspositie kwam."

Tottenham neemt het in de volgende ronde van de League Cup op tegen Liverpool. De Spurs spelen zaterdag in de competitie een uitwedstrijd tegen Middlesbrough.