Siem de Jong wist zijn PSV-debuut woensdagavond in het bekerduel met Roda JC (4-0 zege) niet te bekronen met een treffer, maar de gelegenheidsspits was vooral tevreden dat hij na een uur zonder fysieke problemen van het veld stapte.

"Ik had een paar kleine pijntjes, maar verder voelde het goed. Ik had het gevoel dat ik nog wel verder had kunnen spelen", aldus De Jong in gesprek met FOX Sports.

"Maar er komen nog genoeg duels aan, dus we zeiden: 'Als de 3-0 valt, dan is het mooi geweest'."

De Jong, die vorige maand voor een seizoen werd gehuurd van Newcastle United, liep in de voorbereiding op het seizoen een blessure op. Hij speelde eerder al twee keer mee bij Jong PSV, maar had nog geen minuten gemaakt in het eerste elftal van de Eindhovenaren.

"Ik moest nog wel een beetje wennen", gaf de oud-Ajacied toe. "Maar ik ben blij met het resultaat en ik denk dat ik belangrijk kon zijn voor het team."

Video: Samenvatting PSV-Roda JC

Spits

De Jong begon door de schorsing van zijn jongere broer en PSV-aanvoerder Luuk de Jong als spits tegen Roda JC. Hij kreeg één aardige kans, maar wist die niet te benutten.

"Ik baal niet echt dat ik zonder goal van het veld ging. Luuk zou daar als echte spits waarschijnlijk meer van balen. Natuurlijk wil ik scoren, maar ik zou vooral balen als ik veel kansen zou hebben gemist."

De Jong geeft tegen het Eindhovens Dagblad aan dat hij verwacht dat hij normaal gesproken niet in aanmerking zal komen voor een basisplaats in de punt van de aanval. "Luuk heeft hier natuurlijk aardig wat krediet opgebouwd. Zelf richt ik me in principe op het middenveld."

PSV speelt zaterdag al weer zijn volgende wedstrijd. De landskampioen gaat in de Eredivisie op bezoek bij Excelsior.