Ook Ger Vermeulen is uit de raad van commissarissen van de KNVB gestapt. Hij volgt het voorbeeld van voorzitter Johan Lokhorst. De overige leden blijven wel aan.

Lokhorst stapte vrijdag op nadat de Eredivisieclubs het vertrouwen hadden opgezegd in de voltallige raad van commissarissen. De overige vier leden van de rvc (Simon Kelder, Henk Kivits, Johan de Kock en Vermeulen) gaven toen aan zich te beraden.

"In de laatste weken is er rond de rvc betaald voetbal een atmosfeer gecreëerd waarin ik niet langer kan, maar zeker ook niet wil functioneren", zegt Vermeulen in een persbericht van de KNVB over zijn beslissing.

De directie betaald voetbal heeft de drie resterende commissarissen gevraagd in het belang van de continuïteit tot de eerstvolgende algemene vergadering betaald voetbal in functie te blijven.

Van Praag

Bondsvoorzitter Michael van Praag liet maandag nog weten dat alle commissarissen vertrekken, als het aan hem ligt.

"Je kunt niet werken met mensen die hun collega's in het bondsbestuur structureel niet informeren. We gaan deze week een pittig gesprek hebben met de nog zittende commissarissen'', liet de voorzitter van de Nederlandse voetbalbond in RTL Late Night weten.

"Wij als bondsbestuur accepteren niet dat we collega's hebben die ons niet informeren. Wij nemen nu de leiding over en we gaan iets doen aan de beslissingsstructuur en gaan goed kijken naar de organisatiestructuur, want zo kan het niet."

De onrust is mede terug te voeren op het vertrek van Bert van Oostveen als directeur betaald voetbal bij de bond. De benoeming van Gijs de Jong als diens opvolger is wegens kritiek van de Eredivisieclubs opgeschort.