PSV heeft woensdag met speels gemak de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. De landskampioen was veel te sterk voor een tam Roda JC: 4-0.

Doelman Yves de Winter van Roda hielp PSV goed op weg, door een schot van Davy Pröpper te laten glippen. Nog voor rust verdubbelde Gaston Pereiro de voorsprong met een rake kopbal (2-0).

Na een klein uur zorgde Pröpper met zijn tweede treffer van de avond voor de 3-0. Luciano Narsingh bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 4-0.

Bij PSV maakte Siem de Jong zijn eerste minuten in het eerste elftal. De oud-aanvoerder van Ajax verving in de spits zijn broer Luuk, die een schorsing uitzat.

Video: Samenvatting PSV-Roda JC

De huurling van Newcastle United had in de 39e minuut kunnen scoren, maar zag zijn inzet in de korte hoek worden gekeerd door De Winter. De Jong werd na 60 minuten naar de kant gehaald.

PSV-coach Phillip Cocu had ten opzichte van de competitie flink wat wijzigingen aangebracht. Zo speelden tweede doelman Remko Pasveer, Daniel Schwaab, Bart Ramselaar en Steven Bergwijn.

De Winter

Ook Roda JC verscheen niet met de gebruikelijke elf aan de aftrap. Zo had coach Yannis Anastasiou zijn tweede keus De Winter op doel gezet. De 29-jarige Belg liet echter halverwege de eerste helft zien dat hij weinig speelritme heeft. Hij liet een eenvoudig schot van Pröpper zo onder zich door schieten. 

Die hulp kwam PSV erg goed uit, want de afgelopen drie thuiswedstrijden wist de kampioen niet tot scoren te komen. FC Groningen, Atletico Madrid (Champions League) en Feyenoord hielden PSV van scoren af.

Op de kopbal van Pereiro, tien minuten na de 1-0, was De Winter wel kansloos. De Uruguayaan timede perfect na een voorzet van Santiago Arias en knikte de bal fraai tegendraads in de hoek.

Na rust had Roda JC ook weinig te melden. Pröpper mocht in alle vrijheid na een klein uur spelen de 3-0 binnen werken. Pas na 70 minuten moest Pasveer voor het eerst ingrijpen, na een poging van spits Simon Church.

De veilige voorsprong gaf Cocu de gelegenheid om twee talenten wat minuten te gunnen. Zo mochten Ramon-Pascal Lundqvist en de debuterende Sam Lammers nog invallen. Die laatste kwam het veld op nadat Narsingh de 4-0 binnen had gewerkt.