Volgens Patrick van Aanholt is er niets waar van de verhalen over hartproblemen die hem zondag uit de basisopstelling zouden hebben gehouden bij Sunderland.

De Nederlandse linksback stond op het wedstrijdformulier voor het uitduel met Tottenham Hotspur (1-0 verlies), maar moest vlak voor de aftrap plaatsmaken voor de Belg Jason Denayer.

"Ik was inderdaad ook verbaasd, want er is eigenlijk niets aan de hand", zegt Van Aanholt tegen Voetbal International. "Iedereen is weleens ziek, toch?"

Moyes verklaarde dat hij zijn vleugelverdediger niet mocht opstellen van de FA, maar dat werd ontkend door de Engelse voetbalbond. Van Aanholt weet inmiddels wel wat de ware reden was voor zijn afwezigheid op White Hart Lane.

"Ik ben vorige week ziek geweest. Ik heb een virus opgelopen en dat zou in mijn lichaam geslopen zijn, mogelijk zelfs naar mijn hart. Daar hebben we een scan van laten maken. Maar die scan is pas laat of te laat aangeboden bij de FA en daarom moest ik alsnog plaatsnemen op de tribune."

Fit

Van Aanholt benadrukt echter dat van gezondheidsproblemen absoluut geen sprake is. "Ik voelde helemaal niets aan mijn hart, ik ben gewoon fit. Ik snap dat de media dit verhaal op willen blazen, maar er klopt helemaal niks van."

"Ik speel morgen gewoon", doelt de 26-jarige Brabander op de League Cup-ontmoeting met het Queens Park Rangers van de Nederlandse manager Jerrel Hasselbaink.

In dat bekerduel wil de oud-speler van onder meer Chelsea en Vitesse aan bondscoach Danny Blind laten zien dat hij ten onrechte niet is opgenomen in de dinsdag onthulde voorselectie van Oranje voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk.

"De bondscoach belde me en ik heb hem ook gemeld dat er niets aan de hand is. Ik zal het morgen op het veld laten zien."