Voetbal

Doellijntechnologie in twijfel getrokken na Franse topper

Na de topper tussen Olympique Marseille en Olympique Lyon (0-0) in Frankrijk ging het vooral over de doellijntechnologie. 

De technologie moet discussie over ballen die de doellijn wel of niet passeren meteen uit de wereld helpen. In de zesde minuut van de competitiewedstrijd werd de technologie echter sterk in twijfel getrokken op social media.

De scheidsrechter kende geen doelpunt toe aan Lyon-speler Maxwel Cornet. Op Canal+ verscheen vervolgens het beeld waarop te zien is dat de bal duidelijk niet de lijn was gepasseerd.  

In de herhaling van de actie van Cornet was echter te zien dat de bal grotendeels, misschien wel helemaal, de lijn was gepasseerd. Hoewel de trainer van Lyon er na de wedstrijd niet teveel over kwijt wilde, heeft onder andere oud-scheidsrechter Bruno Derrien de technologie sterk in twijfel getrokken.

"Ik vraag me af hoe betrouwbaar de doellijntechnologie is", verklaarde hij tijdens de wedstrijd op Twitter.

In de wedstrijd om de KNVB-beker tussen Ajax en Willem II zal woensdag voor het eerst een videoscheidsrechter de hoofdscheidsrechter assisteren. Danny Makkelie zal in contact staan met videoscheidsrechter Pol van Boekel.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie