Er zijn zorgen over het hart van Patrick van Aanholt. Om die reden mocht de verdediger van Sunderland zondag niet meespelen in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (1-0 nederlaag).

De zesvoudig international van Oranje kreeg zondag terwijl hij aan de warming-up bezig was te horen dat hij niet in actie zou komen.

Van Aanholt (26) mocht vanwege een alarmerende uitslag van een cardiologisch onderzoek niet spelen van de Engelse voetbalbond FA. De club werd pas een half uur voor de aftrap ingelicht over de medische situatie van Van Aanholt.

"Die timing was bizar'', zei Sunderland-manager David Moyes dinsdag tijdens een persconferentie. ''We moesten dus heel snel de juiste beslissing nemen, zowel voor de speler als de club. Het advies was om hem niet te laten spelen tot aanvullende tests zijn uitgevoerd.''

Geruchten

De late wijziging in de opstelling van Sunderland leidde tot veel wilde geruchten. ''Maar al die samenzweringstheorieën kloppen dus niet'', aldus Moyes.

Van Aanholt, zesvoudig international van Oranje, gaat wel mee naar Londen voor de bekerwedstrijd woensdag tegen Queens Park Rangers. Of de Brabander kan spelen, wilde Moyes niet zeggen.