Tottenham Hotspur moet het vermoedelijk twee maanden zonder spits Harry Kane stellen. Daardoor kan Vincent Janssen waarschijnlijk op meer speeltijd rekenen.

Kane (23) liep zondag in de wedstrijd tegen Sunderland (1-0 zege) een enkelblessure op en moest kort voor het einde van het veld gedragen worden.

Uit een eerste scan bleek maandag dat er niets gebroken is, maar Tottenham vreest dat de spits wel een gescheurde enkelband heeft opgelopen.

Daardoor zou hij zes tot acht weken uit de roulatie zijn. Een tweede scan moet later exacte duidelijkheid geven over de ernst van de kwetsuur.

Janssen

De blessure van Kane levert Vincent Janssen (22) mogelijk meer speeltijd op. De spits die vorig seizoen bij AZ topscorer van de Eredivisie werd, kwam in de eerste vijf duels in de Premier League steeds in actie. Eén keer speelde Janssen negentig minuten, de andere vier duels was hij invaller.

Aanvoerder Hugo Lloris sprak in The Guardian zijn vertrouwen in Janssen uit. "We zeggen steeds dat we een competitieve selectie hebben, we hebben vertrouwen in elke speler."

"Als er een speler ontbreekt, levert dat een kans op voor een andere speler om zijn kwaliteiten te tonen. Alle spelers zullen de club moeten steunen. Als het elftal je nodig heeft, moet je reageren."

Janssen wist nog niet te scoren in zijn eerste officiële duels voor de Londense club, die momenteel derde staat in de Premier League.

In de League Cup treedt Tottenham woensdagavond thuis aan tegen Gillingham uit de League One. Deze maand speelt de club ook nog tegen Middlesbrough in de Premier League en CSKA Moskou in de Champions League. Begin oktober spelen de Spurs de topper in eigen huis tegen Manchester City. Daarna volgt een periode van interlands.  

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Premier League