De beroepscommissie licentiezaken van de KNVB heeft Fortuna Sittard drie punten in mindering gebracht en een publieke waarschuwing gegeven. Volgens de bond heeft de noodlijdende club niet aan financiële afspraken voldaan.

Fortuna werkt eraan weer financieel gezond te worden. Daarvoor hebben de Limburgers een plan van aanpak opgesteld, dat in mei door de licentiecommissie is goedgekeurd. Aan het plan zijn financiële voorwaarden verbonden, legt de KNVB uit, waaraan de club binnen een bepaalde tijd moet voldoen.

"Gebeurt dit onvoldoende of niet op tijd, dan start er een sanctietraject. Dat traject is voor alle clubs hetzelfde en bestaat uit vijf sancties: een publieke waarschuwing, driemaal drie punten in mindering en uiteindelijk het verlies van de licentie.''

De twee financiële voorwaarden waaraan niet op tijd is voldaan, betreft extra geld op de eigen bankrekening en het indienen van een vervolgplan bij de KNVB.

Fortuna gaf in een reactie toe dat de benodigde 360.000 euro voor het afbetalen van schulden niet op tijd op de rekening stond. "Enige weken later stond het geld van de nieuwe eigenaar Isitan Gün wel op onze bankrekening, maar de beroepscommissie hield vast aan de datum.''

Rechter

Fortuna reageerde hevig teleurgesteld op de sancties. "Fortuna Sittard voelt zich niet voldoende door de KNVB geholpen, juist nu de club enorme stappen heeft gezet in het verder gezond maken van de Sittardse organisatie.''

"De club heeft tot 17 oktober de tijd gekregen om het plan van aanpak aan te passen. Fortuna overweegt nog naar de rechter te stappen. Een en ander hangt af van het advies van de juristen van de club."

Fortuna kan niet in beroep tegen de uitspraak van de beroepscommissie licentiezaken, aldus de KNVB. De ploeg van trainer Ben van Dael had dit seizoen dertien punten verzameld in zeven speelronden en zakt door de straf van de zesde naar de negende plaats in de Jupiler League.