Klaas-Jan Huntelaar vindt dat er ondanks mindere resultaten geen reden is tot paniek bij Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen ging zondag in de Bundesliga met 2-0 onderuit op bezoek bij Hertha BSC.

Schalke 04 verloor zijn eerste drie duels in de Bundesliga en heeft nog geen doelpunt gemaakt. Huntelaar kwam zondag nauwelijks in het spel voor.

"Het was een gelijkwaardige wedstrijd", zegt Huntelaar op de website van Schalke 04. "Beide ploegen probeerden vroeg de opbouw van de tegenstander te verstoren."

"Bijna alles speelde zich daardoor op het middenveld af, er werd veel de lange bal gespeeld. Dan is het altijd lastig om goed in je spel te komen en een doelpunt te maken."

Volgens de 76-voudig Oranje-international had Schalke ook pech. "Onze eerste fout werd meteen afgestraft. Dat was zuur. Het is nu belangrijk om ons hoofd omhoog te houden, zodat we woensdag tegen 1. FC Köln een postief resultaat kunnen halen."

Heidel

Trainer Christian Heidel van Schalke 04 baalde na de nieuwe nederlaag. "Die tegentreffers hadden niet mogen vallen. Hertha heeft uiteindelijk verdiend gewonnen."

"Wij zullen elke wedstrijd honderd procent moeten geven om succesvol te kunnen zijn. Dat moet duidelijk zijn in de hoofden van de spelers. Momenteel zijn we nog een beetje in de ontdekkingsfase. We weten precies welke fouten we hebben gemaakt en zullen die in alle rust analyseren."

In de Bundesliga staat alleen Werder Bremen met een slechter doelsaldo nog onder Schalke 04, dat woensdag in een midweekse speelronde in de Bundesliga thuis speelt tegen de verrassende nummer vier 1. FC Köln.

In de Europa League wist de ploeg uit Gelsenkirchen wel met 1-0 te winnen van Olympique Nice.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Bundesliga