Trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord kon zondag na de topper tegen PSV (1-0 zege) terugblikken op een topweek. Zijn collega Phillip Cocu baalde van het gebrek aan effectiviteit bij de Eindhovenaren.

"Het kan eigenlijk niet beter. Ik ben heel trots op het team'', glunderde Van Bronckhorst in het Philips Stadion nadat zijn ploeg na ADO Den Haag en Manchester United ook had afgerekend met PSV.

"De overwinning tegen Manchester United heeft ons energie gegeven'', concludeerde hij over alle zorgen die er waren over de korte voorbereidingstijd van zijn spelers voor de competitietopper. "We hebben het vertrouwen meegenomen. Fysiek stonden we er niet slecht op.''

Feyenoord staat na zes wedstrijden op achttien punten, net als in het laatste kampioensseizoen van de Rotterdammers (1998/1999).

"We staan er in de competitie heel goed voor, alleen zullen we ons moeten blijven ontwikkelen", stelde Van Bronckhorst.

"Het doel is om kampioen te worden. We moeten dit volhouden en dat is de uitdaging ten opzichte van vorig jaar. We zijn goed op weg, maar willen tot het laatst meedoen om de titel. We moeten nog in de race zijn als de prijzen worden verdeeld.''

Cocu

Cocu wilde zijn ploeg zondag na de thuisnederlaag tegen koploper Feyenoord (0-1) geen verwijten maken, maar hij baalt dat het team vooral in thuiswedstrijden niet goed met zijn kansen omgaat.

"We hadden meer verdiend, maar voor de goal ontbreekt het op dit moment aan de finesse. Het is dan lastig om de wedstrijd open te breken. Als je de kansen blijft missen, wordt het lastig om wedstrijden te winnen'', wees de PSV-trainer ook op het verlies afgelopen week in het Philips Stadion tegen Atletico Madrid (0-1).

"Voorzetten en corners moeten beter. Als de bal niet goed komt dan kun je nog met zo veel mensen voor de goal staan maar dan scoor je nooit. We laten in eigen huis te veel punten liggen en we moeten dat snel gaan omkeren.''

Bekijk alle uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie