Ajax treedt zondag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met dezelfde elf spelers aan als in het Europa League-duel van donderdag met Panathinaikos.

Dat betekent dat er rechts voorin opnieuw een basisplaats is weggelegd voor Hakim Ziyech, die in de met 2-1 gewonnen wedstrijd in Griekenland nog met twee keer geel en dus rood van het veld werd gestuurd.

De achterhoede wordt wederom gevormd door Jöel Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever en Mitchell Dijks. André Onana staat onder de lat van de Amsterdammers.

Jairo Riedewald, Nemanja Gudelj en Davy Klaassen moeten op het middenveld voor de nodige creativiteit zorgen en in de aanval krijgt Ziyech steun van Bertrand Traoré en Amin Younes.

Onder anderen Riechedly Bazoer, Kenny Tete en Anwar El Ghazi moeten genoegen nemen met een plek op de bank. Bazoer moest donderdag nog op de tribune plaatsnemen.

Duarte

Heracles treedt na de pijnlijke nederlaag bij Excelsior (3-1) met drie andere spelers in het elftal aan. Het zijn Samuel Armenteros, Lerin Duarte en Daryl van Mieghem. Zij nemen de plaatsen in van Vincent Vermeij, Brahim Darri (beiden op de bank) en Dario Vujicevic. De laatste is voorlopig uit de A-selectie gezet door trainer John Stegeman.

Het duel tussen Heracles en Ajax begint om 16.45 uur in het Polman Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De Amsterdammers bezetten momenteel de vierde plaats op de ranglijst, terwijl de Heraclieden de nummer elf zijn van de Eredivisie.

Opstelling Heracles Almelo: Castro; Gosens, Hoogma, Te Wierik, Droste; Duarte, Pelupessy, Bruns; Van Mieghem, Armenteros, Navratil.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks; Klaassen, Riedewald, Gudelj; Ziyech, Traoré, Younes