Ronald Koeman heeft forse kritiek geuit op de leiding van de KNVB. De manager van Everton vindt dat de Nederlandse voetbalbond er een puinhoop van heeft gemaakt.

Koeman doelt met zijn uitspraken op de bestuurlijke onrust die recentelijk is ontstaan, nadat onder meer assistent-bondscoaches Dick Advocaat en Marco van Basten tussentijds opstapten.

"Dat ligt aan de leiding", stelt de 78-voudig international tegenover de NOS. "Bij het Nederlands elftal werk je in een periode van twee jaar. Je werkt naar een toernooi toe. Je kunt nooit accepteren dat jan en alleman maar weggaat wanneer ze weg willen."

Deze week werd bekend dat de clubs in de Eredivisie hun vertrouwen hebben opgezegd in de raad van commissarissen van de KNVB. Johan Lokhorst trad daarop per direct af als voorzitter van de rvc.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen kondigde eerder al aan op te zullen stappen.

Koeman, die twee jaar geleden in beeld was om bondscoach Louis van Gaal op te volgen, zegt dat de onrust hem niet verbaast. "Er is al zoveel fout gegaan bij de KNVB. Het lijkt me dat er iets moet veranderen."