Roda-trainer Yannis Anastasiou was na de met 3-0 verloren wedstrijd tegen sc Heerenveen niet te spreken over scheidsrechter  Bas Nijhuis.

Voor rust kregen Roda-spelers Abdul Ajagun en Christiaan Kum bij een 1-0 achterstand in korte tijd tweemaal geel.

"Als scheidsrechter moet je de situatie aanvoelen. Hij heeft een bepalende rol gespeeld. Na 34 minuten was de wedstrijd al voorbij", aldus Anastasiou voor de camera van FOX Sports.

De verliezend trainer erkende dat zijn spelers niet slim hadden gehandeld. Zowel Ajagun als Kum kreeg een gele kaart voor protesteren. "Dit is voor ons zeker een goede les. We moeten met meer discpline spelen, slimmer zijn en niet reageren."

Vlak voor tijd moest ook Heerenveen-verdediger Shay Facey met zijn tweede gele kaart het veld af. "Er zijn 10 of 11 kaarten gegeven. Dat is gewoon veel te veel", aldus Anastasiou.

Nijhuis

Scheidsrechter Nijhuis sprak tegenover de NOS van een "heel gekke avond". "Ik ga hier niet naartoe om drie rode kaarten te geven en zoveel problemen met het publiek te krijgen."

Nijhuis constateerde dat het ageren tegen beslissingen van de scheidsrechter weer terug is. "Wees dan slim. Als ik op bezoek kom, moeten ze daar op letten. Maar óók als de andere scheidsrechters komen. Ik heb de beelden gezien en heb geen twijfel over mijn beslissingen."