Real Madrid treedt zondag zonder Cristiano Ronaldo en Gareth Bale aan in de uitwedstrijd tegen Espanyol. Beide sterkhouders blijven achter in de Spaanse hoofdstad.

Dat bevestigde trainer Zinedine Zidane zaterdag op zijn persconferentie voor het competitieduel met de club uit Barcelona.

Zijn Portugese sterspeler kampt met een griepje en de Franse oefenmeester wil geen enkel risico nemen. "Cristiano reist niet met ons mee. Hij heeft keelpijn en blijft thuis. Hij is er niet klaar voor."

Vorige week maakte Ronaldo zijn rentree voor de 'Koninklijke' nadat hij twee maanden aan de kant had gestaan met een knieblessure die hij opliep in de EK-finale. De 31-jarige aanvaller scoorde al na zes minuten tegen Osasuna.

Bale

Bale kreeg woensdag een tik tegen zijn heup in de gewonnen Champions League-ontmoeting met Sporting Lissabon (2-1). "Ook met hem gaan we geen risico nemen", verklaarde Zidane.

"Het is hartstikke mooi dat spelers allemaal in actie willen komen, maar we hebben een druk programma met elke drie dagen een wedstrijd, dus we willen geen onnodige risico's nemen."

"Ik wil dat hij volledig fit is voor de wedstrijd tegen Villarreal van woensdag. Straks krijgt hij tegen Espanyol weer een tik op dezelfde plek en is hij tien dagen uitgeschakeld. We hebben genoeg alternatieven voor de geblesseerde spelers."

Real heeft na drie wedstrijden als enige club nog de volle buit in de Primera Division. Zondagavond om 20.45 uur is laagvlieger Espanyol de tegenstander in Estadi Cornella-El Prat in Barcelona.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division