Vfl Bochum heeft in een spectaculaire wedstrijd in eigen huis drie punten gepakt tegen 1. FC Nürnberg. Na maar liefst negen goals trok de ploeg van de Nederlandse trainer Gertjan Verbeek uiteindelijk aan het langste eind in het duel in de Tweede Bundesliga (5-4).

Bochum begon goed aan de wedstrijd: al na zeven minuten stond het 2-0 na goals van Kevin Stöger en Felix Bastians, die vanaf elf meter mocht aanleggen.

1. FC Nürnberg, met Dave Bulthuis in de basis, deed iets terug via Edgar Salli, vervolgens zette Peniel Mlapa de 3-1 voor Bochum op het scorebord.

Nog voor de rust kwam de tegenstander uit Nürnberg echter langszij door goals van Bulthuis en opnieuw Salli, die scoorde uit een penalty: 3-3.

Ook in de tweede helft werd driftig gescoord. Bochum liep weg bij de bezoekers uit Zuid-Duitsland dankzij goals van opnieuw Mlapa en Nils Quaschner, de 5-4 van Shawn Parker voor Nürnberg in de 92e minuut kwam te laat om het tij nog te keren.

Druk neemt af

Dankzij de overwinning lijkt de druk op Verbeek weer iets af te nemen. Na vier duels op rij zonder overwinning begon het onrustig te worden bij zijn club, de laatste overwinning was al weer ruim een maand geleden.

Bochum staat dankzij de overwinning met acht punten uit vijf duels op een voorlopige vijfde plaats in de Tweede Bundesliga. Nürnberg staat met twee punten op de laatste plaats.