In het uitduel met Heracles op zondag kan Ajax-coach Peter Bosz beschikken over een fitte selectie. Alle spelers lijken ongeschonden te zijn teruggekeerd van de Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos. 

Bosz heeft daardoor opnieuw veel keus bij het maken van zijn opstelling. Vooral op het middenveld is het aantal spelers groot. Tegen Panathinaikos zette de coach Riechedly Bazoer en Mateo Cassierra op de tribune. 

Volgens Bosz moest hij dat doen in het belang van Ajax, maar hij had er wel moeite mee. "Dat doe je niet graag als trainer, zeker niet als spelers het verdienen. Kijk alleen maar naar Cassierra die bij Jong Ajax vier keer scoorde."

Het uitduel tegen Heracles Almelo betekent voor Ajax-coach Bosz een bezoek aan zijn oude werkgever. De trainer was immers van 2004 tot 2006 en van 2010 tot 2013 werkzaam bij de formatie uit Almelo.

Uitglijder

Heracles kende met vijf punten uit vijf duels een moeizame start, maar Bosz waakt voor onderschatting. Hij vindt dat de Almeloers er prima voorstaan. De nederlaag tegen Excelsior van afgelopen zaterdag ziet hij dan ook als een uitglijder. "Als Heracles-zijnde heb je er zo'n wedstrijd altijd wel eens tussen zitten", aldus de oefenmeester.