Phillip Cocu kijkt uit naar de topper van zondag tegen Feyenoord. De trainer van PSV verwacht een spannende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen. Net als Cocu is Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vol vertrouwen.

"We mogen zondag een wedstrijd op hoog niveau verwachten", aldus Cocu vrijdag op een persconferentie. "Er zullen twee ploegen in het veld staan die elkaar niet veel ontlopen. Dat maakt het op voorhand een fantastische topper."

In het Philips Stadion staan de nog foutloze koploper (Feyenoord) en de nummer twee (PSV) van de Eredivisie tegenover elkaar. Het verschil tussen de twee clubs is twee punten na vijf duels.

Cocu is onder de indruk van de prestaties van de Rotterdammers tot nu toe dit seizoen. "Je kunt niet zeggen dat wij verder zijn dan Feyenoord. Feyenoord doet het erg goed."

"En ik heb aan het begin van het seizoen al aangegeven dat ik verwacht dat ze samen met ons en Ajax om de titel gaan strijden. Dat bevestigen ze, ook Europees."

Indruk

Cocu doelt daarmee op de 1-0 zege van Feyenoord op Manchester United donderdagavond in de Europa League. PSV maakte zelf dinsdag een aardige indruk in de Champions League, maar de landskampioen verloor thuis wel met 1-0 van Atletico Madrid.

Ondanks die nederlaag haalt Cocu vooral positieve punten uit de wedstrijd. "Het vertrouwen in onszelf is groot. We hebben laten zien dat we ons kunnen meten met de Champions League-finalist van vorig jaar."

De trainer moet het zondag stellen zonder de al langer geblesseerde Jürgen Locadia. Hij wilde nog niet zeggen of huurling Siem de Jong voor het eerst bij de wedstrijdselectie zal zitten. De oud-Ajacied komt vrijdag in ieder geval eerst in actie met Jong PSV tegen FC Dordrecht. "Het is niet uitgesloten dat hij zondag op de bank zit", stelt Cocu.

Van Bronckhorst

In Rotterdam keek Van Bronckhorst tijdens een persconferentie nog eens terug op de prestatie van Feyenoord tegen United. "De bekerwinst van vorig jaar was mijn hoogtepunt als trainer van Feyenoord, maar dit was ook mooi. Het is een bevestiging dat we op de goede weg zijn", aldus de 41-jarige Rotterdammer.

"Natuurlijk was er euforie, maar ik denk dat de ploeg klaar is voor PSV", is hij vol vertrouwen over de wedstrijd van zondag in Eindhoven. Ik zie een groep die alweer gefocust is op zondag."

Van Bronckhorst moet nog even afwachten of hij zondag weer over dezelfde spelers kan beschikken. "Ik kan nog niet zeggen of we ongeschonden uit de strijd zijn gekomen. We hebben geen ernstige fysieke schade opgelopen, maar uiteraard wel vermoeidheid. We hebben nog twee dagen om te herstellen."

Eljero Elia zal in ieder geval nog niet beschikbaar zijn bij Feyenoord. De aanvaller kampt met een blessure aan zijn schouder en is nog enige tijd uitgeschakeld.

De aftrap van PSV-Feyenoord is zondag om 14.30 uur. Kevin Blom is de scheidsrechter.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie