Arjen Robben maakt zaterdag na maanden blessureleed wellicht zijn rentree voor Bayern München. De aanvaller is door trainer Carlo Ancelotti opgenomen in de wedstrijdselectie voor het thuisduel met FC Ingolstadt 04.

De 32-jarige Robben zal op de bank plaatsnemen. Hij maakte afgelopen zondag zijn rentree bij de groepstraining van Bayern.

In maart van dit jaar liep Robben een bovenbeenkwetsuur op, nadat hij eerder in het seizoen ook al werd geteisterd door blessureleed. Bij zijn rentree tijdens een oefenwedstrijd in juli raakte hij opnieuw geblesseerd.

De 88-voudig international miste met Oranje het laatste deel van de EK-kwalificatiereeks, waarin plaatsing voor het eindtoernooi van afgelopen zomer werd verspeeld.

Robben werkte op 13 november van vorig jaar zijn voorlopig laatste interland af tijdens het met 2-3 gewonnen oefenduel met Wales.

Boateng

Bij Bayern keert ook Jérôme Boateng terug in de wedstrijdselectie. De verdediger stond net als Robben sinds begin juli aan de kant met een spierblessure.

Trainer Ancelotti kan niet beschikken over aanvoerder Philipp Lahm, David Alaba en Thomas Müller. Het drietal kampt met maag-darmproblemen.

Bayern heeft zijn eerste twee duels in de Bundesliga overtuigend gewonnen. Op 19 oktober speelt de 'Rekordmeister' thuis tegen PSV in de Champions League. Twee weken later staat de wedstrijd in Eindhoven op het programma.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga