Diego Simeone heeft zijn contract als trainer van Atletico Madrid met twee jaar ingekort, maar de Argentijn benadrukt dat dit niks zegt over zijn toekomst bij de club.

"Het klopt dat mijn contract is ingekort, maar dit verandert niks", zei Simeone vrijdag op een persconferentie, nadat Spaanse media eerder deze week meldden dat de coach niet meer tot medio 2020 maar tot medio 2018 vastligt in Madrid.

"Ik ben blij met waar ik zit. Het enige wat er toe doet is of de spelers alles blijven geven voor mij. In de komende twee jaar kunnen we het contract altijd weer verlengen, als ze niet van me af willen. Dit was nu de beste beslissing voor de club en voor het team."

Simeone wilde niet zeggen wat de reden is van de opmerkelijke 'inkorting'. "Wat er in de contracten staat, is privé. Ik ben duidelijk geweest: het gaat prima tussen mij en de club."

Spaanse media zien het nieuws als een teken dat de 46-jarige Simeone bezig is aan zijn laatste seizoen bij Atletico. Hij is de laatste jaren al in verband gebracht met onder anderen Paris Saint-Germain, Arsenal en Chelsea.

"Ik erger me niet aan al die geruchten. Als ik hier ben, dan is dat omdat ik hier wil zijn. Ik laat me altijd leiden door wat mijn hoofd en wat mijn hart me zegt en na 46 jaar ga ik niet veranderen."

Champions League

De voormalig middenvelder werd in december van 2011 aangesteld als trainer van 'Los Colchoneros' en is sindsdien zeer succesvol met zijn ploeg, met onder meer het winnen van de landstitel in 2014 en het bereiken van de Champions League-finale in 2014 en 2016. Beide keren werd er verloren van stadgenoot Real Madrid.

Simeone en Atletico wonnen afgelopen dinsdag het eerste groepsduel van het nieuwe Champions League-seizoen met 1-0 van PSV.

Atletico neemt het zaterdag in de Primera Division thuis op tegen Sporting Gijon.

Video: Samenvatting PSV-Atletico Madrid

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen van de Primera Division