De hersenschudding die AZ-middenvelder Stijn Wuytens donderdagavond opliep in het Europa League-duel met het Ierse Dundalk (1-1) valt mee. De Belg heeft zich vrijdag alweer gemeld op het trainingscomplex van zijn club.

Wuytens zette AZ tegen Dundalk na een uur op voorsprong, maar kwam daarbij hard in botsing met de doelman van de opponent en bleef roerloos liggen. Hij werd minutenlang behandeld en vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis.

"Het valt relatief gezien allemaal mee. Stijn heeft vannacht thuis geslapen en is vanochtend op eigen gelegenheid naar het trainingscomplex gekomen", laat een woordvoerder van AZ vrijdag weten aan NU.nl.

Het is nog onduidelijk wanneer de 26-jarige Wuytens zijn rentree maakt op het trainingsveld. "Daar kan ik nog niets over zeggen. Voorlopig blijft hij binnen en bekijken we het van dag tot dag", aldus de zegsman.

Video: Wuytens reageert voor de camera van RTV Noord-Holland op het incident

Tranen

AZ-trainer John van den Brom liet donderdagavond vlak na de wedstrijd weten erg geschrokken te zijn van het incident met Wuytens, dat leidde tot commotie op en rond het veld.

"Er was op het veld meteen paniek. Stijn was even buiten kennis. Sommige spelers reageerden heel emotioneel. Stonden met tranen in de ogen. Dat gold trouwens ook voor mij. De schrik zat er goed in", zei Van den Brom.

In het AFAS Stadion gaf AZ de zege vlak voor tijd nog weg toen Ciaran Kilduff namens Dundalk raak kopte. Het andere duel in groep D, Maccabi Tel Aviv-Zenit Sint-Petersburg, eindigde in 3-4.