Frank de Boer moest donderdagavond met Internazionale wederom een teleurstelling slikken door een pijnlijke thuisnederlaag tegen het Israëlische Hapoel Beer Sheva (0-2). De Nederlandse trainer toonde na de wedstrijd begrip voor de fans, die zijn spelers uitfloten.

"Ik wil eerst zeggen dat ik mijn excuses aanbied aan de supporters die naar het stadion gekomen zijn", aldus De Boer op de persconferentie. "Zij komen naar het stadion om Inter te zien winnen."

De ploeg uit Milaan is met vier punten uit drie duels tegen laagvliegers niet goed begonnen aan de competitie en kon de negatieve spiraal ook niet ombuigen tegen Hapoel Beer-Sheva in de Europa League. De club uit Israël won door twee treffers na rust.

"In de eerste helft kregen we genoeg kansen om de score te openen", vond De Boer. "Vervolgens scoren zij uit een standaardsituatie, maar ik had er nog alle vertrouwen in dat we de wedstrijd om konden draaien. Ik kan niet begrijpen dat de spelers het hoofd lieten hangen na de eerste tegengoal.''

"Je kunt altijd op achterstand komen, maar ik ben boos omdat het nu te vaak gebeurt. Ik denk niet dat we dan volledig van slag moeten raken, zoals tegen Hapoel Beer Sheva wel het geval was."

Sportkranten

De Italiaanse sportkranten halen vrijdag flink uit naar De Boer en Inter.

"Inter, schaam je je niet?'', kopt La Gazzetta dello Sport. "De Boer vernederd door Israëliërs'', valt te lezen op de voorpagina van Corriere dello Sport. Tuttosport ziet Inter onder De Boer wegglijden. "De Boer zinkt'', luidt de kop op de voorpagina.

In sommige Italiaanse media wordt al gespeculeerd op een vroegtijdig vertrek van de Nederlandse trainer, die pas begin augustus werd aangesteld in Milaan. Zondag wacht de belangrijke confrontatie met landskampioen Juventus in de Serie A.

"Als we ons focussen, dan kunnen we het goed doen tegen Juventus", zei De Boer. "We hebben een kans."

Bekijk de uitslagen in de Europa League