Manchester United-manager José Mourinho nam zijn ploeg in bescherming na de nederlaag donderdagavond tegen Feyenoord (1-0), omdat een aantal van zijn spelers pas voor het eerst dit seizoen in actie kwam.

"De realiteit is dat sommige spelers hun eerste minuten van het seizoen maakten", aldus Mourinho na het Europa League-duel in De Kuip. "Natuurlijk speelden sommigen beter dan anderen, maar ik kan ze niet veroordelen op basis van één wedstrijd."

De Portugees voerde liefst acht wijzigingen door in zijn basiselftal in vergelijking met de Premier League-topper tegen Manchester City (1-2 nederlaag) van afgelopen weekend.

Luke Shaw, Antonio Valencia en Wayne Rooney reisden helemaal niet naar Rotterdam, terwijl onder anderen Zlatan Ibrahimovic op de bank begon.

"Het is duidelijk dat we bijvoorbeeld Valencia en Shaw in Manchester hebben achtergelaten zodat ze fris zijn voor de wedstrijd van zondag tegen Watford", zei Mourinho. "Dan keren we terug naar een normaal team, met natuurlijk niet zoveel veranderingen."

Vilhena

United verloor zijn eerste Europese duel van het seizoen door een treffer van Tonny Vilhena in de 79e minuut. Volgens Mourinho was het duidelijk te zien dat Feyenoord wel met zijn vaste basisploeg speelde.

"Ik kan niet dezelfde intensiteit, scherpte en snelheid van denken verwachten van mijn spelers in vergelijking met de spelers van Feyenoord, want zij hebben al zes wedstrijden gespeeld en steeds in dezelfde samenstelling."

"Ik kon niet veel meer verwachten van twee of drie van mijn jongens die pas hun eerste wedstrijd speelden."

Mourinho benadrukte dat hij zich geen zorgen maakt na de tweede nederlaag op rij van zijn elftal.

"Toen de we de Super Cup en drie Premier League-wedstrijden wonnen, was ik ook niet in de zevende hemel. We hebben niet geweldig gespeeld in de laatste twee duels, maar we hadden meer verdiend dan twee nederlagen."

Bekijk de uitslagen in de Europa League