Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst was lovend over zijn ploeg na de 1-0 zege op Manchester United in de eerste groepswedstrijd van de Europa League.

''De spirit en vastberadenheid in de ploeg waren fantastisch. We hebben de nul gehouden en weinig kansen weggegeven, dat is een groot compliment waard voor het team'', zei de coach na afloop in de Kuip.

Feyenoord hield de hele wedstrijd goed stand tegen Manchester United, dat niet in de sterkste formatie speelde. Tonny Vilhena schoot de thuisploeg een kwartier voor tijd naar de zege.

''Het was vooraf moeilijk te voorspellen met welke elf zij zouden gaan spelen", zegt Van Bronckhorst. "Mourinho gaf een paar spelers rust, maar het blijft een geweldig team. We waren daarop voorbereid, wie er ook zou spelen."

"We zijn in ons tactische plan blijven geloven en hebben United niet in hun spel laten komen, dat was de basis voor dit succes. Je voelde dat zij er alles aan wilden doen om te winnen, maar wij scoorden uit een counter op het perfecte moment. Complimenten voor de jongens.''

El Ahmadi

Ook Karim El Ahmadi was trots na de zege van Feyenoord. De middenvelder vindt dat de Rotterdammers zich van hun beste kant hebben laten zien tegen Manchester United.

''We hebben laten zien dat een Nederlandse ploeg ook echt wel kan verdedigen en sterk kan zijn in de duels. Vaak wordt geroepen dat 'we' alleen maar mooi willen voetballen, maar dit kunnen we dus ook", aldus El Ahmadi, die benadrukte dat alles begint met strijd leveren.

''Dat heeft PSV in de Champions League al laten zien en wij vanavond ook. We hebben ons visitekaartje afgegeven namens Nederland. De Eredivisie is zo slecht nog niet, hoor."

Video: Feyenoordsupporters gaan los na goal Vilhena