De aanklager van de KNVB is een onderzoek gestart naar De Graafschap-voorzitter Martin Mos. Eind vorige maand schreef hij onder meer "KNVB maffia" in een Twitter-tirade.

"Dit vooronderzoek is op basis van de Gedragscode Officials Betaald Voetbal", meldt de KNVB donderdag aan VI. Mos wordt om een motivering van zijn uitlating gevraagd, waarna mogelijk een strafvoorstel volgt.

"De gedragscode is op verzoek van de clubs in het betaald voetbal door het bestuur betaald voetbal vastgesteld. Het doel van de gedragscode is het verbeteren van de beeldvorming ten aanzien van het betaald voetbal en het tegengaan van onbehoorlijk gedrag."

De KNVB liet eerder al weten de uitlatingen van Mos "ongepast" te vinden. De clubvoorzitter uitte op Twitter zijn onvrede over het schikkingsvoorstel van de KNVB naar aanleiding van rellen bij de wedstrijd van De Graafschap tegen Go Ahead Eagles, waarbij fans van de thuisclub na afloop het veld opkwamen en spelers van de club uit Deventer te lijf gingen.

Tweets

Mos schreef op Twitter: "Ik mag het natuurlijk niet zeggen, maar KNVB schaam u! Wanbeleid, wanbeleid, wanbeleid, en dan zo'n klein clubje zo'n straf opleggen! Waardeloos!"

"Boos, boos, boos en nog bozer. Ik heb echter het geheugen van een olifant. Shit KNVB! Ik vind het allemaal prima, nu? Geen respect meer, KNVB maffia!"

Later accepteerde De Graafschap het schikkingsvoorstel van een duel zonder publiek en een boete van 17.500 euro. De thuiswedstrijd tegen Helmond Sport op 21 oktober dient achter gesloten deuren te worden gespeeld.

Het gedegradeerde De Graafschap is slecht begonnen aan het seizoen in de Jupiler League en bezet na zes duels de twaalfde plaats op de ranglijst.