AZ-trainer John van den Brom kan donderdagavond over een volledige selectie beschikken tijdens het eerste duel in de groepsfase van de Europa League met Dundalk FC.

"Iedereen is fit", zei Van den Brom woensdag op de persconferentie over de thuiswedstrijd tegen de Ierse kampioen in Alkmaar.

Van den Brom weigerde de tegenstander te onderschatten. "We spelen tegen de koploper van de Ierse competitie die zich bijna voor de groepsfase van de Champions League plaatste, dus we hebben veel respect voor Dundalk", zei hij.

AZ is in de groep verder ingedeeld met Maccabi Tel Aviv en Zenit Sint-Petersburg. De club uit Alkmaar mikt op de tweede plaats, aldus Van den Brom. De coach ziet Zenit als topfavoriet.

"Zenit is een absolute topclub. De andere drie ploegen zullen moeten gaan strijden om die tweede positie. Ik denk dat wij daar aanspraak op kunnen maken omdat wij ervaring en kwaliteit hebben in de ploeg en het een keer waar moeten maken."

Hasi

Van den Brom won bij zijn voormalig collega bij Anderlecht, Besnik Hasi, informatie in over de komende tegenstander. Hasi is nu trainer van Legia Warschau, dat zich ten koste van Dundalk voor de Champions League plaatste.

"Dundalk is geen typisch Britse tegenstander, met het zogenoemde 'kick and rush'-voetbal, maar zoekt juist de combinatie en de voetballende oplossing", aldus Van den Brom.

AZ houdt dan ook vast aan het eigen spel. "Wij hebben met Dabney Dos Santos en Alireza Jahanbakhsh snelle jongens op de flanken. Ook voor Fred Friday is het daardoor lekker voetballen. Het zou stom zijn om vol vooruit te gaan."

De wedstrijd tussen AZ en Dundalk begint donderdagavond om 19.00 uur in Alkmaar.