Peter Bosz is donderdag niet van plan concessies te doen aan de speelwijze van Ajax in het Europa League-duel met Panathinaikos in Athene.

"Ik wil niet heel veel naar de tegenstander kijken, maar vooral naar onszelf", zei Bosz woensdag op de persconferentie voorafgaand aan de eerste groepswedstrijd van het Europese bekertoernooi.

Ajax is alweer voor de tweede keer dit seizoen in Griekenland. In het gelukkig gewonnen uitduel met PAOK Saloniki (1-2) tijdens de voorronde van de Champions League paste de opvolger van Frank de Boer zijn elftal nog aan en koos hij voor een systeem met vijf verdedigers.

"Maar dat lijkt me nu niet nodig", liet Bosz weten. "We gaan uit van eigen kracht en kijken niet zo veel naar de tegenstander. Net als PAOK voetbalt waarschijnlijk ook Panathinaikos met vijf verdedigers. We zullen het spel dus moeten maken. Dat willen we ook."

Bosz weigerde een favoriet aan te wijzen voor de wedstrijd. "Er is ons een heleboel opgevallen, we hebben Panathinaikos goed bekeken. Dat ga ik vanavond aan de spelers vertellen. Een favoriet? Ik houd niet van dat soort weerspiegelingen, het zal in de wedstrijd moeten blijken."

Voordeel

De oefenmeester stelde wel dat Ajax misschien een conditioneel voordeel heeft, omdat de Griekse competitie pas afgelopen weekend is begonnen.

"Dat kan alleen als wij de bal snel rond laten gaan. Dan kan het aan het eind van de wedstrijd doorslaggevend zijn. Maar zij hebben wel al vier duels in Europa gespeeld, dat zijn in het algemeen ook zware wedstrijden."

Bosz voert waarschijnlijk geen wijzigingen door in zijn basisopstelling ten opzichte van de gewonnen competitiewedstrijd tegen Vitesse (1-0) van zondag. Alleen achter de naam van Bertrand Traoré staat een klein vraagteken.

Als de spits nog een beetje last houdt van een hamstring, dan zal Kasper Dolberg starten. Traoré trainde woensdag overigens zonder problemen mee.