Mark-Jan Fledderus moet het grootste gedeelte van dit Eredivisieseizoen aan zich voorbij laten gaan. De verdediger van Heracles Almelo heeft de achterste kruisband van zijn linkerknie gescheurd.

De 33-jarige Fledderus liep de blessure afgelopen zaterdag op in de uitwedstrijd tegen Excelsior (3-1 verlies) en staat naar verwachting negen tot twaalf maanden aan de kant.

"Het was eigenlijk een heel vreemd moment", vertelt de Drent op de clubsite van Heracles. "Ik kwam neer op mijn andere been, maar voelde dat het niet goed zat in mijn linkerknie. Ik heb de wedstrijd wel uitgespeeld, maar eigenlijk kon ik niets meer."

"Je hoopt altijd dat het meevalt, maar dit is natuurlijk wel een enorme domper. Bij een voorste kruisband weet je dat het revalidatietraject zes tot negen maanden vergt, bij mijn achterste kruisband is het nog even afwachten."

Fledderus heeft woensdag een afspraak met een arts, waarna meer duidelijk zal worden. "Het gaat in elk geval een tijd duren, maar ik ga er uiteraard alles aan doen om zo snel mogelijk weer fit te worden."

Toekomst

Het contract van de ervaren linkspoot in het Polman Stadion loopt nog door tot het einde van dit seizoen. Hoe zijn toekomst er daarna uitziet, is op dit moment niet van belang voor Fledderus. "Ik ben nuchter, ik ga me eerst richten op het herstel, ik wil weer helemaal fit worden. Daarna zie ik wel verder", zegt hij tegen Tubantia.

Fledderus keerde in de zomer van 2014 terug in Almelo na drie seizoenen bij Roda JC. Eerder kwam de verdediger annex middenvelder ook uit voor FC Groningen, Telstar en sc Heerenveen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie