Ronald Koeman heeft zich maandagavond flink kwaad gemaakt op de spelers van Everton tijdens de pauze van de uitwedstrijd tegen Sunderland. Na rust liep de ploeg uit Liverpool uit naar een 3-0 overwinning.

Everton had in de eerste helft 65 procent balbezit, maar deed daar eigenlijk niets mee.

"Ik was erg teleurgesteld over ons spel in de eerste helft. Vanaf het begin van de wedstrijd was het niet het Everton dat ik graag zie", zegt Koeman op de website van zijn club.

"Ik was erg boos tijdens de pauze. We verdedigden goed, dat was niet het probleem. Maar in balbezit ging het fout op het middenveld en in de aanval. We leden veel te vaak balverlies."

"Soms moet je harde beslissingen nemen en hopen op een goede reactie. Dat gebeurde in de tweede helft", zegt Koeman, die in de rust Ross Barkley wisselde voor Gerard Deulofeu.

Lukaku

Romelu Lukaku mocht wel blijven staan, hoewel de spits al ruim 1100 minuten droog stond.

Dat pakte bijzonder goed uit, want in de tweede helft maakte Lukaku in elf minuten tijd een hattrick. "Ik heb niet aan hem getwijfeld", stelde Koeman. "Het is ongelooflijk hoe goed hij kan zijn."

"Spitsen willen altijd scoren, en als dat een tijdje niet lukt gaan ze twijfelen aan zichzelf."

"Ik heb hem gezegd dat hij het beste antwoord kan geven op het veld. Hij heeft vanavond zijn kwaliteiten laten zien bij zijn goals. Het was een geweldige prestatie."

Tweede helft

Koeman was uiteindelijk tevreden. "De tweede helft zag ik Everton zoals ik het graag zie. Goed voetbal, goed drukzetten en we kregen kansen om nog meer te scoren."

"Ik ken mijn spelers, ik weet dat ze op hoog niveau kunnen presteren en dat hebben ze vanavond laten zien in de tweede helft."

Everton speelt zaterdag in de vijfde speelronde van de Premier League thuis tegen het gepromoveerde Middlesbrough. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League