Mateo Cassierra heeft Jong Ajax maandag een ruime overwinning op Achilles'29 bezorgd. De Colombiaanse spits trof vier keer doel in het met 7-1 gewonnen duel op De Toekomst. Jong FC Utrecht zegevierde voor het eerst in de Jupiler League.

Dankzij de overtuigende zege nestelden de Amsterdammers zich weer op de tweede plek van de ranglijst, met dertien punten uit zes duels. Jong PSV gaat met één punt meer aan kop in de Jupiler League.

Na iets minder dan een halfuur spelen kwam Jong Ajax nog wel op achterstand door een goal van Achilles-rechtsback Barry Beijer, maar daarna maakte de thuisploeg gehakt van de bezoekers uit Groesbeek.

Nadat Donny van de Beek de gelijkmaker op het scorebord had gebracht, liet Cassierra onder toeziend oog van hoofdtrainer Peter Bosz zien waarom Ajax hem deze zomer voor ruim 5 miljoen euro oppikte bij het Colombiaanse Deportivo Cali.

Samenvatting Jong Ajax - Achilles 29

Nog voor rust bepaalde hij de ruststand op 2-1 en tien minuten na de hervatting breidde hij de marge nog verder uit namens de ploeg van coach Marcel Keizer.

Even later tekende Vaclav Cerny voor de vijfde Amsterdamse treffer, waarna de 19-jarige Cassierra zijn totaal op vier bracht. Het slotakkoord was voor Abdelhak Nouri, die een strafschop benutte (7-1).

Jong FC Utrecht - Fortuna Sittard

In het enige andere Jupiler League-duel van maandag zorgde Jong FC Utrecht voor een primeur. De Domstedelingen boekten hun eerste zege ooit in de Eerste Divisie door thuis met 3-0 te winnen van Fortuna Sittard.

Gyrano Kerk scoorde in de eerste helft twee keer voor het team van trainer Robin Pronk, die voorin een basisplaats had ingeruimd voor de ervaren Nacer Barazite. Maarten Peijnenburg stelde de zege in de slotfase definitief veilig.

Door de winst deed Jong FC Utrecht de laatste plaats over aan Achilles'29.

Samenvatting Jong Utrecht - Fortuna Sittard 

Bekijk de stand in de Jupiler League