Manchester United heeft in het seizoen 2015-2016 een recordomzet gedraaid. Als eerste Britse club kwam de tegenstander van Feyenoord in de Europa League uit boven de 500 miljoen pond.

De totale omzet was 515,3 miljoen pond (608,5 miljoen euro), zo maakte United maandag bekend. De winst van 68 miljoen pond (80 miljoen euro) betekent ook een clubrecord.

Het Europese record voor een voetbalclub staat op naam van FC Barcelona, dat in juli een jaaromzet van 679 miljoen euro bekendmaakte.

"Onze sterke financiële prestatie heeft ervoor gezorgd dat we flink konden investeren in onze selectie, zodat we in de komende jaren titels kunnen gaan winnen", aldus directeur Ed Woodward.

United betaalde deze zomer onder meer een recordbedrag van 105 miljoen euro om Paul Pogba over te nemen van Juventus. Die transfer werd pas na het einde van het boekjaar op 30 juni afgerond.

Van Gaal

Uit de jaarcijfers van de beursgenoteerde club uit Manchester blijkt ook dat United 10 miljoen euro kwijt was aan afkoopsommen voor Louis van Gaal en zijn technische staf.

De Nederlander moest na vorig seizoen vertrekken en is op Old Trafford opgevolgd door José Mourinho.