Manchester United-manager José Mourinho lijkt van plan zijn basiselftal flink om te gooien voor het Europa League-duel met Feyenoord op donderdagavond.

Mourinho was zaterdag in de verloren derby tegen Manchester City (1-2) met name niet tevreden over de buitenspelers Henrikh Mkhitaryan en Jesse Lingard, die hij in de rust wisselde.

"Als je me vraagt of ze tegen Feyenoord gaan spelen, dan is het antwoord nee", aldus de Portugees maandag tegen Engelse media.

"En dat is niet om ze te straffen, maar prestaties zijn wel de belangrijkste factor om te bepalen wie ik opstel. Dus natuurlijk zullen er andere spelers gaan spelen tegen Feyenoord."

Marcus Rashford, die tegen City in de rust in het veld kwam en een goede invalbeurt kende, zal een van de wijzigingen in de basis zijn.

"Het volgende grote duel is met Feyenoord en die wedstrijd zal Rashford gaan spelen'', bevestigt Mourinho. "Ik vertrouw volledig op hem. Ik ben ervan overtuigd dat hij een grootse toekomst heeft.''

Shaw

Luke Shaw is een twijfelgeval voor het duel in De Kuip. De 21-jarige linksback, die vorig jaar in een Champions League-wedstrijd tegen PSV in Eindhoven een zware blessure opliep, viel tegen City uit met een hamstringkwetsuur.

Feyenoord-Manchester United begint donderdagavond om 19.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Jesus Gil Manzano.

De Kuip zal maar voor de helft gevuld zijn, omdat de Rotterdammers willen voorkomen dat een voorwaardelijke UEFA-straf wordt omgezet in een onvoorwaardelijke sanctie.

De andere ploegen in poule A van de Europa League zijn Zorya Luhansk uit Oekraïne en het Fenerbahçe van Dick Advocaat.

Bekijk het programma van de Europa League