De KNVB heeft Denny Landzaat op het oog als opvolger van Dick Advocaat, die vorige maand stopte als tweede assistent van bondscoach Danny Blind bij het Nederlands elftal.

Technisch directeur Hans van Breukelen heeft de 40-jarige Landzaat gepolst voor de functie, zo meldt De Telegraaf maandag. De 38-voudig international zou positief hebben gereageerd op de vraag van de oud-keeper.

De voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Willem II, AZ, Wigan Athletic en Feyenoord is momenteel trainer van AZ onder-17. Die functie kan hij gaan combineren met de baan als tweede assistent.

De KNVB is op zoek naar twee nieuwe leden voor de technische staf van het Nederlands elftal, omdat eerste assistent Marco van Basten uiterlijk aan het eind van dit jaar wil vertrekken bij Oranje om aan de slag te gaan bij de FIFA.

Ruud Gullit was in eerste instantie de keuze van Van Breukelen als opvolger van Advocaat, die in augustus overstapte naar Fenerbahçe. Gullit en de KNVB kwamen er echter niet uit, mede doordat Van Breukelen zijn oud-ploeggenoot niet had verteld dat ook Van Basten zal vertrekken.

De technisch directeur wil het liefst voor de komende interlands van Oranje op 7 en 10 oktober tegen Wit-Rusland en Frankrijk duidelijkheid hebben over de nieuwe assistenten.