Met een drievoudige wissel voerde Frank de Boer zondagavond misschien wel een cruciale ingreep door tijdens de wedstrijd van Internazionale tegen Pescara. Na een 1-0 achterstand won de ploeg uit Milaan in de slotfase met 2-1.

Een kwartier voor tijd greep De Boer in door Rodrigo Palacio, Stevan Jovetic en Eder in te brengen voor Gary Medel, Ivan Perisic en Antonio Candreva. Enkele minuten later tekende Mauro Icardi voor de gelijkmaker en de spits sloeg in de laatste minuut opnieuw toe.

"Ik zag dat een aantal spelers vermoeid begon te raken en we hebben een goede selectie. We brachten drie frisse spelers die druk konden zetten op de defensie van Pescara. Ik denk dat het de juiste beslissing was", zegt De Boer op de website van Inter.

"Inter bestaat niet uit 11 maar uit 25 spelers. Iedereen in de selectie is belangrijk."

Moraal

De Boer kende een moeizaam begin bij Inter, dat in de eerste twee competitieduels slechts één punt haalde. "We wilden winnen, dat was er belangrijk voor het team en onze moraal."

"We zijn tot het eind blijven strijden voor een goed resultaat. We werkten hard en hebben goed gespeeld, al kan het nog veel beter."

"We creëerden veel kansen en verdienden de overwinning vandaag. Onze kansen ontstonden uit goed spel, niet na fouten van de tegenstander. Vier van de vijf kansen van Pescara kwamen juist voort uit fouten van ons, dat moeten we snel zien te verbeteren."

Juventus

Inter speelt volgend weekend thuis tegen koploper Juventus. "Een interessante wedstrijd", vindt De Boer. "We spelen tegen een geweldig team, maar kunnen ze in de problemen brengen."

"Op sommige vlakken moeten we verbeteren, we lijden nog te makkelijk balverlies. Juventus heeft veel kwaliteiten, we zullen een goede wedstrijd moeten spelen."

Donderdag speelt Inter in de Europa League thuis tegen Hapoel Beer Sheva. De wedstrijd begint om 21.05 uur.

Bekijk de stand en het programma in de Serie A